Homehttp://unitedhuCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Similar topics
  Navigation
   Portal
   Index
   Memberlist
   Profile
   FAQ
   Search
  Statistics
  Összesen 236 regisztrált felhasználónk van.
  Legújabb felhasználó: Mihi

  Jelenleg összesen 14452 hozzászólás olvasható. in 609 subjects
  Latest topics
  » Társalgó
  Kedd Feb. 23, 2016 8:30 pm by Makk

  » A nap zenéje
  Kedd Jan. 26, 2016 8:09 pm by Nheil

  » Windows 7 Ultimate 64 Bit Sp1 Key Finder Torrents
  Kedd Jan. 26, 2016 8:08 pm by Nheil

  » Mese mondóka újratöltve
  Vas. Nov. 02, 2014 8:52 pm by Nheil

  » A zelső HS verseny!
  Kedd Okt. 07, 2014 7:28 pm by Istipisti

  » Verseny szervezési szabályok!
  Hétf. Okt. 06, 2014 11:39 pm by Istipisti

  » 2014. Okt 1. tiltó
  Szer. Okt. 01, 2014 11:22 pm by Istipisti

  » Ki is játszik valójában? azaz: Képek a júzerekről
  Pént. Május 09, 2014 11:58 pm by NAKA

  » Zene játék
  Vas. Május 04, 2014 2:54 pm by Makk

  » HUDA film klub
  Hétf. Ápr. 28, 2014 1:47 pm by Tarantila

  » Választás 2014
  Hétf. Ápr. 28, 2014 1:39 pm by Tarantila

  » A nap kártyája
  Szer. Ápr. 16, 2014 9:02 am by Makk

  » OCG Banlist 2014 április
  Hétf. Márc. 24, 2014 1:14 am by NAKA

  » Isti normál versenye
  Hétf. Márc. 17, 2014 3:15 pm by Istipisti

  » Káosz verseny
  Vas. Feb. 23, 2014 11:25 am by Nheil

  Top posters
  Nheil
   
  Tarantila
   
  Istipisti
   
  Set
   
  R3dNeX
   
  NAKA
   
  Makk
   
  Ragnaros
   
  Cslk
   
  Toki
   
  Poll
  Legyen-e normális verseny?
  Igen TCG!
  50%
   50% [ 5 ]
  Igen OCG!
  30%
   30% [ 3 ]
  Nem mert homokos vagyok!
  10%
   10% [ 1 ]
  Karalábé!
  10%
   10% [ 1 ]
  Összes szavazat : 10

  Share | 
   

   Okosságok az új formatról

  Go down 

  Mivel verjük be Windupokat?
  Gadget OTK
  22%
   22% [ 2 ]
  Elemental Hero
  11%
   11% [ 1 ]
  Elemental Hero de Polymerizationnel mert az jó laphátrány
  11%
   11% [ 1 ]
  Nordic
  0%
   0% [ 0 ]
  Meklord
  11%
   11% [ 1 ]
  Crystal Beast
  0%
   0% [ 0 ]
  Mokey Mokey
  44%
   44% [ 4 ]
  Összes szavazat : 9
   

  SzerzőÜzenet
  Nheil
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 2631
  Join date : 2010. Mar. 08.
  Location : Esztergom

  Tapasztalati pont
  Credits: 170
  Győzelmi mutató: 8-14

  TémanyitásTárgy: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 5:21 pm

  Na egy kicsit összegzem hogy szerintem mi várható a format kezdetekor TCG-ben.

  Tier 1 deckek :

  Rabbit - Semmit sem sérül a banlisttól... ugyanúgy 3 tourguide lesz, XYZ-zésben domináns deck lesz, csak annyi a lényeg hogy be kell védeni Laggiát és Dolkkát (Forbidden Lance elsődlegesen) . Elég jól játszható deck, Dim Fissuret jó benne mainelni hiszen mindenki 3 maxx c-vel és 1-2 veilerrel játszik, ezek így totál dead lapok lesznek, viszont inzektorok ellen nem igazán ér semmit. Szóval van a Dim Fissure-os verzó, ott felszabadul hely mivel nem runolsz hand trapeket, illetve a biztonságibb build ahol te is veiler+ maxx c-t mainelsz. Majd elválik melyik lesz életképesebb.
  OCGben nincs tourguide viszont Verz monsterekkel és XYZ-kkel összerakva ott se rossz.

  Inzektor - Mocskos undorító szinten uralja a fieldet , csak pislogsz és letúrod az ellenfél fieldjét miközben van ezer lapod a térfeleden. Elég nagy eséllyel nyeri az inzektor az első duelt (hacsak nem szalad be sok be warningba, veilerbe, fiendish chainbe) , de a side szerencsére elég jól megerőszakolja - shadow mirror, trap hole, dd crow - ezek ellen állítólag decree counter sidedal mennek a prók.Undorító agyatlan deck sajnos :/

  Wind-up - A másik agyatlan deck, sajnos ez ellen a side se igazán jó... Abban reménykedik mindenki hogy windupok ellen kezdőben lát egy Maxx c-t vagy ha azt nem legalább egy veilert, különben gyakorlatilag game over. Viszont ha sikerül meggátolni az első körös kéz pusztítást, utána elég szépen le lehet tarolni a fieldjét, mert a szrönyek önmagukban egy sapka szart nem érnek kb. Nem tudom felfogni ki érzi magát jó játékosnak attól ha első körben kidobja a másik kezét csak mert behúzott pár erre vonatkozó lapot. Ez luck, semmi más. Csak sajnos ez a szép új format, ez van.






  Deckek a második vonalból :

  Agent - Elméletileg tovább él a deck, hiszen ha úgy vesszük csak -2 Agent of Earth összesen, viszont ez eléggé kulcs lap. Meg aztán eddig is az Agent túl sokszor adott inkonzisztens kezet - egy csomó Kristya + Hyperion figyelt kezdőben és meghaltunk mert nem volt mit kirakni. Azért nem mondanám hogy kuka mert alternatív dolgokkal ki lehet egészíteni a témát , a jövő zenéje kinek sikerül.

  Six Samurai - 2 Smoke Signallal valamelyest növekedik a konzisztencia. Shi En szép és jó csak az a bibi hogy az effect monsterek világában a fél deckedet is arra építheted hogy mentsd meg vele az egy szem Shi En-edet - BLS, Sorci, XYZ seregek kivégzik mielőtt pislogsz és hát ugye limited. De azért itt is van olyan mák factor hogy beverheti a tier 1eket valahogy.

  Karakuri - A Samuraihoz hasonlóan van még azért potenciál benne és szerintem még konzisztensebb is. Mondani se kell, egy jó kezdőkéz itt se árt . Az én rogue decree buidem most mehet a kukába a Bulb betiltása miatt de a rendes verzióból tuti fogunk még látni versenyeken decklisteket.

  Dragon - Eclipse Wyvern + REDMD és társai egyáltalán nem gyengék és amikor beindul a cirkulálódás , elég gyorsan lecsaphatod a magas ATK dragonokkal az ellenfelet. Trade-In, Cards of Consonance begyorsítja mint az állat.

  DW - Hasonlóan az Inzektorokhoz, az első duelben erősek, utána a side elintézi őket, még jobban mint inzektorokat és alapjáraton is gyengébbek náluk. Egy minden körben visszatérő 3000 ATK Grapha tény és való erős tud lenni. Skill Drain verzió DW deckekről is hallottam, az se rossz.


  Gadget - 2 Ultimate Offering - kezdődhet a fél órán át tartó xyz idézés dömping és utána OTK. A legdurvább XYZ-k egyelőre még csak OCG-k, de amint TCG lesz Ouroboros meg Vylon Disygma...



  További említésre méltó rogue deckek :

  LS - Bármennyire is 3 JD és 2 Lumina, nem nem és nem. Nem életképes eléggé. Túlságosan függ a grave telerakásától (mi van ha nincs se solar, se charge, pislogsz csak) , ráadásul nincs elég hely 3 maxx c és 1-2 veilerhez, különben kulcs lapok nem férnek be. Mégha össze is jön egy JD lehívás (mákoltál és nem kapott warningot) , akkor is ott van a kézben lévő veiler, gorz, tragoedia stb. lehetősége. Ha charge is semilimited lenne lumina mellett akkor esetleg...

  GB - Sajnos bármennyire is megszerettem őket, pont rossz időben lettem GB player, mert egész egyszerűen túl lassúak és gyengék ma. Elméletben jól hangzik hogy minden körben tagolsz, de a decked jó része elmegy a szörnyeid bevédésre és a siker nem garantált. Mégha valóban tudsz is minden körben tagolni, akkor is olyan lucker topdeck formatban vagyunk hogy egy BLS, Mind Control, Reborn, Dark Hole stb. húzás és oda az addig verítékkel kiharcolt előnyöd. A GB egy kicsit Don Quijote- ként viselkedik a mai YGO-ban, ugyanis megfontolt, konzervatív, okos játékra kényszerít, bizonyos tekintetben antimeta vonásokkal - ezrt is jó érzés nyerni ilyen deckkel. Reménykedtem hátha Bestiari semilimited lesz de sajnos nem.

  Antimeta - Hát amióta nincs oppression hát nem tudom mennyire életképes, irritáló tud lenni hogy szét backrowozod magad, bevéded starlighttal, Raioh, Doomcaliber, Dyna meg lebénítja az ellenfelet, Shard of Greed az + lapokat de ez még így is szegényes. A top deckek erőteljes sideot építenek antimeta ellen amúgy is.

  Mindenféle HERO cuccok - Az óriási evolválódáson átesett E herok még mindig labáda rúgnak és azt sokkal egyszerűbb módon teszik - Gemini Spark + Neos Alius még mindig vonzó kombó és a negálhatatlan Siper Polymerization pláne. Meg majd a két erősebb Masked Hero is említésre méltó lehet ha TCG legálisak lesznek.

  Ninja - A Super Transformationt leszámítva nem találom annyira ijesztő decknek de az viszont irritáló, kénytelen vagy elpazarolni valami idézést, tudván hogy White Dragon Ninját vagy más nagy bunkó lény lesz belőle ellenségként.

  Scrap - Másodvonalba tettem volna őket, de a Tengu miatt sajnos onnan is kiestek. A folyamatos scrapdragonozás nagyon erős tud lenni, főleg ha állandóan első körben kapunk monkot, ez lestresszeli az ellenfelet. Fiendish Chainnel pazarul kombózik. Majd tesztelem hogy 2 Tenguval mennyire lesz esélye erős deckek ellen.

  Chain Burn - Mivel nem látni Decreet sehol sideban, nincs rá ok hogy ne próbáljon valaki szerencsét - időről időre meg is teszik YCS-ken is és 1-1 rogue burner be is jut top 32be de nem tovább. Eléggé lottó jellegű deck.

  Synchrocentric ? - Na most a Plant szó eltűnt a synchro elől, mivel se spore se bulb se trishula. De ez nem jelenti azt hogy innentől a synchro-heavy deckek teljesen meghalnának. Előbbutóbb egy új Billy Drake majd megépít egy decket ami berobban a köztudatba. Vagy nem.

  Evol - Csak valahol olvastam hogy van bennük potenciál, nem ismerem őket.



  További deckek amiknek a győzelmi esélyei tier 1 deckek ellen a kevés és a semmi között mozognak:
  Blackwing
  Vayu Turbo
  Herald Hyperion
  X-Saber
  más most nem jut eszembe de sok van


  _________________
  Look, haters wanna see me fall
  Bass ready, race red, run me over like a race track
  Your words are empty like your pockets or profit
  When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

  This is the sound, we gonna rock the show
  We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
  This is the sounds of party cool, get your strafe on
  Put your hands up, good, and see what’s on the menu


  A hozzászólást Nheil összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Feb. 23, 2012 11:24 am-kor.
  Vissza az elejére Go down
  Makk

  avatar

  Posts : 815
  Join date : 2010. Jun. 12.
  Age : 29
  Location : Maglód

  Tapasztalati pont
  Credits: 0
  Győzelmi mutató: 0-0

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 6:36 pm

  Hát nem tudom azért úgy érzem a banlist szarnak 1 pofon, látom kurva sok tápság kijött, de alig valami durva van limitálva. Spore és Bulb ban, jó oké érthető, Trishula is korrekt. Trap Dustshoot ja gyilkos tud lenni.

  2 Torrential azért az vicces, meg a 2 Teleport is tud dobni a dolgokon. Reborn Tengu 2-es limit is igen érthető.

  De marad 3 tour guide! WTF! Jó tény hogy meghalni nélküle a deckjeim 50%-a kb, de egyszerűen táp, 4 sangan a deckben gyakorlatilag.
  Vissza az elejére Go down
  Nheil
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 2631
  Join date : 2010. Mar. 08.
  Location : Esztergom

  Tapasztalati pont
  Credits: 170
  Győzelmi mutató: 8-14

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 6:52 pm

  Ja de a TourGuide szép és jó, csak Maxx C 3 db minden deckben szóval szopóálarc, meg 1-2 Veiler minden deckben vagyis megint szopóálarc .
  Én se értettem miért nem bántotta a banlist a Tourt de aztán rájöttem hogy a 3 új tier 1 deck egyszerűen oylan táp, hogy nekik a Tourguide egyáltalán nem kihívás... (rabbit eleve használja is)


  Jah kihagytam 2 decket

  Gravekeeper : lassú , esélytelen kivéve ha beluckolod kezdőben Royal Tribute-ot

  TG Stun: háááát, felejtsd el

  _________________
  Look, haters wanna see me fall
  Bass ready, race red, run me over like a race track
  Your words are empty like your pockets or profit
  When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

  This is the sound, we gonna rock the show
  We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
  This is the sounds of party cool, get your strafe on
  Put your hands up, good, and see what’s on the menu
  Vissza az elejére Go down
  NAKA

  avatar

  Posts : 877
  Join date : 2011. Jan. 27.
  Age : 25

  Tapasztalati pont
  Credits: 12
  Győzelmi mutató: 5-9

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 7:33 pm

  Nheil: Nice Topic!!
  Makk: A Tour Guide-nak annyi köze van a Sanganhoz mint mondjunk a Mystic Tomato-nak Very Happy (talán kevesebb is)

  _________________
  Vissza az elejére Go down
  http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
  Nheil
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 2631
  Join date : 2010. Mar. 08.
  Location : Esztergom

  Tapasztalati pont
  Credits: 170
  Győzelmi mutató: 8-14

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 8:24 pm

  Úgy értette hogy effektíve 4 sangan a deckben, mivel tour kihozza, nem xyz-zik vele, hanem csak kihozza sangant és mindenképpen lesz effect. Szóval Makk nem ír hülyeségeket elhiheteed v_v .


  Ja és mások is írhatnának cikkeket vazze és akkor lehetne értékelni.

  _________________
  Look, haters wanna see me fall
  Bass ready, race red, run me over like a race track
  Your words are empty like your pockets or profit
  When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

  This is the sound, we gonna rock the show
  We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
  This is the sounds of party cool, get your strafe on
  Put your hands up, good, and see what’s on the menu
  Vissza az elejére Go down
  Set
  Moderator
  Moderator
  avatar

  Posts : 1145
  Join date : 2010. May. 17.
  Age : 26
  Location : Oulu, Finland

  Tapasztalati pont
  Credits: 77
  Győzelmi mutató: 11-9

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 9:11 pm

  Mi nem tudunk ilyeneket :/ Nem vagyunk elég ideje a játékban, legalábbis én nem
  Vissza az elejére Go down
  Nheil
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 2631
  Join date : 2010. Mar. 08.
  Location : Esztergom

  Tapasztalati pont
  Credits: 170
  Győzelmi mutató: 8-14

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 9:24 pm

  Nehogyazthidd hogy én értek hozzá, csak úgy teszek, meg amiket írtam azokat mások is leirták csak más nyelven v_v .

  _________________
  Look, haters wanna see me fall
  Bass ready, race red, run me over like a race track
  Your words are empty like your pockets or profit
  When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

  This is the sound, we gonna rock the show
  We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
  This is the sounds of party cool, get your strafe on
  Put your hands up, good, and see what’s on the menu
  Vissza az elejére Go down
  NAKA

  avatar

  Posts : 877
  Join date : 2011. Jan. 27.
  Age : 25

  Tapasztalati pont
  Credits: 12
  Győzelmi mutató: 5-9

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 10:01 pm

  Egyet értek Settel. Habár való igaz, hogy beszólogatok, de tisztában vagyok vele, hogy a felét se tudom annak ami a helyi veteránoknak basic-nek számít.
  És ami a Ctrl+C, Ctrl+V, Google Translate, Ctrl+C, Ctrl+V Topicokat illeti, jöjjenek csak, mert szivesen olvasom Very Happy

  _________________
  Vissza az elejére Go down
  http://yugiohduel.mindenkilapja.hu
  Istipisti

  avatar

  Posts : 1523
  Join date : 2009. Dec. 30.
  Age : 29
  Location : Wherever whores go

  Tapasztalati pont
  Credits: 55
  Győzelmi mutató: 12-11

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szer. Feb. 22, 2012 11:39 pm

  Na először: egyetértek, hogy a mostani format egy nagy kalap *** annak ellenére, hogy gyakorlatilag 3 topdeck van.

  A topdeckekről akkor megosztom én is mit gondolok:

  Inzekter: én is majdnem nyertem vele, ez is mutatja milyen erős. Igen, side megöli, de ki lehet védeni azt is.

  Wind-up: gyakorlatilag itt is osztom Nheil véleményét, ha meg tudják csinálni a kombót, maxx c vagy veiler menthet meg csak (kivéve ha mainelsz crowt, akkor az se rossz). Erős deck, de nagyon sok a gyengéje.

  Rabbit: bevallom a három közül ezt csípem legkevésbé, de talán mondjuk a legerősebb is. A wind up-hz hasonlóan egy laggia/dolka dim fissure kezdés itt is gg-t jelenthet (legalább is az inzekter és wind-up ellen) Oké, kézből is lehet equipelni hornetet, de ha nincs kézben, akkor gyakorlatilag elég egy dim fissure és meghalt az inzektor.

  A többi:
  Banlist gyakorlatilag semmit nem erősített meg valami hihetetlen mértékben.

  A TG Stunt vagy akár egy Skill drain decket annyira nem írnék azért le, drain mind3 topdeck ellen remek lap. Az, hogy most nyertek szép és jó, de nem valószínű, hogy megint előfordul.

  Agent: OCG-ben gyengébb lesz, tcg-ben viszont eddig se volt olyan jó.

  Plant: lehet azt mondják meghaltak, de talán épp itt az ideje valami innovatív buildnek. Pl ki látta mostanában túl gyakran Tytannialt? Pedig fiendish Chain, inzektor ellen nem is rossz lap. A plant sose lesz az ami volt, de még így is lehet erős, ha tudnak jó countereket felmutatni.

  Six Sam: oké jobb lett, de ma már enm elég, hogy Shi-en negál egy s/t-t.

  Lightsworn: nagyon inkonzistens lehet még így is, hogy nem tudom mi lett semi-limited Very Happy

  Most ennyi, és ami a fő szerintem, hogy pont az ilyen formatoknál kell kreatívkodni.

  EDIT: láma vagyok és rosszul írtam a felét xd


  A hozzászólást Istipisti összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Feb. 23, 2012 1:56 am-kor.
  Vissza az elejére Go down
  Tarantila
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 1544
  Join date : 2009. Dec. 26.
  Age : 29
  Location : Budapest

  Tapasztalati pont
  Credits: 75
  Győzelmi mutató: 11-5

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Csüt. Feb. 23, 2012 1:25 am

  Szerintem a top 4 deckről.

  Zektor, Wind-up, Sam és a Dino.

  Dino: ezzel nyomtam a legtöbb versenyen, sideba Dyna ellene nagyon jó, csak sajnos, ha túl sok a lapja Dolka leszedi azt is. És a sok fiendish chain is gyengíti a decket, mert Laggiát is el kell lőni rá. Dim.Fissure nem jó lap már, inkább macro cosmos vagy Maxx c és veiler main, mivel Win-upba és Zektorba is a Fissure side lap lesz egyiket sem zavarja, Wind-upnál a materialok gravebe mennek fissure mellett is. Lance továbbra is jó lap, de szerintem a mainelt Fiendish sem lehet rossz opció. 2 TT jót tesz a decknek viszont.

  Win-up: mostanság nagyon sokat toltam vele, és wáow rohadt broken és nem, nem tudja meg állítani se veiler, se chain, se maxx c. Chain és Veiler ellen ott a Shark ami bármikor kézbe lehet, vagy factoryval be keresi az ellen, és ugye ha negálva van is az effect akkor is ekvitálódik, szóval keresés van. Maxx c lasítja, de ha nem OTKzod be, vagy véded be magad, köv körben nagyot fogsz kapni, és ha sok lény van a kezedben valószínű dobod is el őket. Hátránya a decknek, hogy nehéz kezelni és nem megbocsájtó, szóval a missplayre érzékeny.

  Zektor: totális field és hand control, nagyon broken és unskilled deck, tényleg bármi csinálhatsz benne még az is csak jó!. Sok múlik a deck össze rakáson, de az alap kombó mindig ugyan az marad. Hátrány, hogy a side szopatja.

  Samurai: első vonalba helyezem megint, nagyon jól lehet vele runolni, és igen most a lény effect az erős, nem az s/t-k de képes beOTKzni a Wind-upokat és a Zektort is így esélyt se adva nekik a javításra, persze mindezt úgy teszi, hogy controlálja a fieldet. 2 Smoke meg fogja dobni és persze 3 maxx az alap.

  Én fogok próbálkozni TeleDaD-al is most, megnézem a 2 teleport milyen hatással van rá, sajnos jobban örülnek 3 mali, 3 ddraw-nak, nah de mindegy sok mindent hüllyeségnek tartok a tiltóban.

  1. Szerintem a tiltónak azt kéne segíteni, hogy a játék, Balance-os és élvezhető legyen. Nos itt a top deckekkel az a baj, hogy totálisan széttúrják az ellen játékot, úgy hogy ő azt biztos nem fogja élvezni, és fordítani se nagyon tud, viszonylag minimális játék tudással ezt meg lehet tenni.

  2. Ha már nem csesszük szét az új broken deckeket, mert hát szegény Konaminak is meg kell élnie a válság idelyén, legalább vissza engedhettek volna lapokat, hogy több erős deck legyen:

  (Rebornt nem tudom mi fasznak nem bannolják...)

  Általam vissza engedhető lapok:

  Limited:

  Fishborg-Blaster
  Rescue Cat
  Tsukuyomi


  Dark Strike Fighter
  Goyo Guardian


  Royal Oppression

  Semi-Limited:

  Kalut
  Bestiari
  Mezuki
  Honest
  Necroface


  Black Whirlwind
  Book of Moon
  Charge of the Lightbrigade
  Burial from DD.


  Unlimited:

  Dark Magician of Chaos
  Magician of Faith
  Trooper
  Malicious
  Substitoad
  Necro Gardna


  Destiny Draw
  Metamorphosis
  Reasoning
  Infernity Launcher
  Monster Gate


  Solemn Judgment
  BTH
  Mind Crush


  Top side lapok kövi formatban:

  DD.Crow:
  - Tökéletes végleges megoldás Fissure és Macro mellett is. Zektor ellen nagyon szépen tud dolgozni, csak sajnos, ha kézben van a bogár akkor semmit, nem ér.
  - Win-up ellen, a kéz dobatást meg tudja akadályozni.
  - Samurai ellen, nem hoz vissza burnyák lapokat.

  Maxx C:

  - Kötelező lap lett, mert kb minden ellen jó, és jobb mint Upstart Goblin.

  Veiler:

  - Sok kombót meg tud fogni, szinte Counterelhetetlenűl.

  Fiendish Chain:
  - Effectet negál és még blokkolja is az XYZ lényt, Lance nem véd tőle max 1 körre, hátránya: hogy mst meg heavy leszedi.

  Ezek kb main lapok amiket felsoroltam.

  Side lapok:

  Shadow-Imprisoning Mirror:

  - Zektor és DW ellen, meg ha a TeleDaD életképes lenne az ellen is jó lenne, 3-mat én mindenképpen raknék sideba mindig.

  Puppet Plant:

  - Nagyon jó Six Samok ellen, viszont azt is számításba kell venni, hogy jelenleg a Six Samuraiok nem biztos, hogy mindig Six samurait hoznak ki. Vagy Puppet-et vagy Kinetic Soldiert én raknék sideokba.

  Fossil Dyna:

  - Megfog minden görény kombót és nem tudnak vissza kontrázni, face-down pedig Dino ellen kell runolni.

  Mind Crush:

  - Zektor és Win-up ellen is ütős lehet, hogy borsot törjünk az ellenfél orra alá, és megállítsuk a kombójat, ráadásul elég sokan Dualityznek mostanság.

  Cyber Dragon:

  - Nagyon jó Beat-down bizonyos deckek ellen és a Karakuri is még népszerű marad szerintem, persze mellé illik rakni 1 ChimeraTech Overt is. Wind-up ellen sem rossz a sok Zenmaines és Zenmainity ellen.

  Macro Cosmos:

  - Nah ezt a removot semmi nem kerüli el.

  Royal Decree:

  - Jelenleg max Chain Burn ellen használnám, vagy TGk ellen, többi ellen túl veszélyes.

  Compulsory Evacuation Device:

  - Ez is fricska lap, de sokszor jó tud lenni, Zektoron kívűl a többi decknek komoly fájdalmakat tud okozni.

  Thunder King Rai-oh:

  - Wind-up, Dino és Samok ellen is kemény tud lenni első körben, Kakakuki ellen nem is beszélve.

  Spirit Reaper:

  - Nagyszerűen betudja Stallolni a Wind-upokat és a Samokat.

  Snowman Eater:

  - Beatdownok és Dino deck ellen.

  Specifikus side lapok:

  - Rivalry of Warlords és Gozen Match ahova befér én beraknám, jó side lap Wind-upok ellen, és Samok ellen is. (Persze válogassátok ki melyik deckbe melyik megy Very Happy és mi ellen!)

  _________________



  [19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
  amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
  [19:47:16]
  nem miért?
  [19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
  mer ha kristya kimegy
  [19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
  onnan dead draw a maxx c
  [19:48:02]
  ez fasz kérdés volt Very Happy
  Vissza az elejére Go down
  http://hungarianudacademy.hungarianforum.com
  Nheil
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 2631
  Join date : 2010. Mar. 08.
  Location : Esztergom

  Tapasztalati pont
  Credits: 170
  Győzelmi mutató: 8-14

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Csüt. Feb. 23, 2012 11:20 am

  De majd kijönnek a Holy Marked Dragonok és mindenkit megbasznak santa

  _________________
  Look, haters wanna see me fall
  Bass ready, race red, run me over like a race track
  Your words are empty like your pockets or profit
  When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

  This is the sound, we gonna rock the show
  We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
  This is the sounds of party cool, get your strafe on
  Put your hands up, good, and see what’s on the menu
  Vissza az elejére Go down
  Makk

  avatar

  Posts : 815
  Join date : 2010. Jun. 12.
  Age : 29
  Location : Maglód

  Tapasztalati pont
  Credits: 0
  Győzelmi mutató: 0-0

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Csüt. Feb. 23, 2012 12:30 pm

  Tsukoyomi 1-es limitre hűha, akkor bejönnének a nem húzol többet lapot deckek, szóval nem igazán értek vele 1-et. 3 DMOC az túlzás azért, de 1 simán lehetne. A többi nem akkora hülyeség, jelenlegihez amit írtál, de inkább a sok táp szart kéne bannolni.

  Amúgy játszottam pár dragon deck ellen (volt olyan Holy Mark-is bennük) és egyáltalán nem rosszak, erősebb deckjeim is meg tudták szorongatni vagy verni.

  By Tara
  "1. Szerintem a tiltónak azt kéne segíteni, hogy a játék, Balance-os és élvezhető legyen. Nos itt a top deckekkel az a baj, hogy totálisan széttúrják az ellen játékot, úgy hogy ő azt biztos nem fogja élvezni, és fordítani se nagyon tud, viszonylag minimális játék tudással ezt meg lehet tenni."

  Hát igen ebben teljesen igazad, de egy ideje már nem ez van, a vicc hogy 2003-2004-es időszakban tudtak lenni durva mákolások, de csak ebben annyi érdekesség volt hogy lehetett fordítani, mondjuk Mirage of Nightmare, Fiber Jar ilyesmikkel még. Aztán a kövi időszakban pont az volt amit te gondolsz, aztán egyszercsak átfordult az egész a táp dolgok már nem bannolják, a balance már nincs, ekkora balance régen is volt, mert lehet hogy lemákoltak, de hipp hopp Cyber Jar és már vissza is jött a meccs (ennek is megvolt a maga varázsa Smile )
  Vissza az elejére Go down
  Tarantila
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 1544
  Join date : 2009. Dec. 26.
  Age : 29
  Location : Budapest

  Tapasztalati pont
  Credits: 75
  Győzelmi mutató: 11-5

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Csüt. Feb. 23, 2012 12:36 pm

  Jah meg láttam, lesz új Light Chaos Sorce is Agentbe.

  _________________



  [19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
  amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
  [19:47:16]
  nem miért?
  [19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
  mer ha kristya kimegy
  [19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
  onnan dead draw a maxx c
  [19:48:02]
  ez fasz kérdés volt Very Happy
  Vissza az elejére Go down
  http://hungarianudacademy.hungarianforum.com
  Tarantila
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 1544
  Join date : 2009. Dec. 26.
  Age : 29
  Location : Budapest

  Tapasztalati pont
  Credits: 75
  Győzelmi mutató: 11-5

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Csüt. Feb. 23, 2012 12:37 pm

  Amúgy teszteltem Gozen és Rivalry nagyon szétcsapja a decket. Kb semmit nem tud csinálni a Wind-up.

  _________________



  [19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
  amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
  [19:47:16]
  nem miért?
  [19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
  mer ha kristya kimegy
  [19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
  onnan dead draw a maxx c
  [19:48:02]
  ez fasz kérdés volt Very Happy
  Vissza az elejére Go down
  http://hungarianudacademy.hungarianforum.com
  Nheil
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 2631
  Join date : 2010. Mar. 08.
  Location : Esztergom

  Tapasztalati pont
  Credits: 170
  Győzelmi mutató: 8-14

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Pént. Márc. 23, 2012 11:52 pm

  TCG világban jelenleg a Rabbit a legerősebb, 2. inzektor és 3. windup, a statisztika alapján. Ezeket úgy nevezik : The Big Three.

  Véleményem szerint a hieroglyph fogja ezeket komolyan szétbaszni amint megjelennek.

  _________________
  Look, haters wanna see me fall
  Bass ready, race red, run me over like a race track
  Your words are empty like your pockets or profit
  When I say hey hey (hey hey) hey hang the DJ

  This is the sound, we gonna rock the show
  We gonna rock the house, we gonna rock the fuckin venue
  This is the sounds of party cool, get your strafe on
  Put your hands up, good, and see what’s on the menu
  Vissza az elejére Go down
  Tarantila
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 1544
  Join date : 2009. Dec. 26.
  Age : 29
  Location : Budapest

  Tapasztalati pont
  Credits: 75
  Győzelmi mutató: 11-5

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szomb. Márc. 24, 2012 12:00 am

  Hieroglyphek jók nagyon, de majd kiderül Rabbit még mindig erős, Zektor nem olyan jó ellenük, de a Wind-up és a Rabbit még mindig ütik a Dragonokat.

  _________________



  [19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
  amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
  [19:47:16]
  nem miért?
  [19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
  mer ha kristya kimegy
  [19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
  onnan dead draw a maxx c
  [19:48:02]
  ez fasz kérdés volt Very Happy
  Vissza az elejére Go down
  http://hungarianudacademy.hungarianforum.com
  Istipisti

  avatar

  Posts : 1523
  Join date : 2009. Dec. 30.
  Age : 29
  Location : Wherever whores go

  Tapasztalati pont
  Credits: 55
  Győzelmi mutató: 12-11

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szomb. Márc. 24, 2012 1:36 pm

  Tarantila írta:
  Hieroglyphek jók nagyon, de majd kiderül Rabbit még mindig erős, Zektor nem olyan jó ellenük, de a Wind-up és a Rabbit még mindig ütik a Dragonokat.

  Azaz a format sz**.
  Vissza az elejére Go down
  Tarantila
  Admin
  Admin
  avatar

  Posts : 1544
  Join date : 2009. Dec. 26.
  Age : 29
  Location : Budapest

  Tapasztalati pont
  Credits: 75
  Győzelmi mutató: 11-5

  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   Szomb. Márc. 24, 2012 2:54 pm

  Zektor ellen 1 igazán jó ellenszer van kivégezni gyorsan és a Dragon képes rá. Wind-up ugye ha hamar hand destructionol akkor a dragon szopta. Rabbit meg a sok s/t és Laggia miatt szivatja.

  _________________



  [19:47:05] [Nheil - 5.188.145.21]
  amugy ha maxx c is va na deckben meg kristya az nem ütközik kicsit ?
  [19:47:16]
  nem miért?
  [19:47:23] [Nheil - 5.188.145.21]
  mer ha kristya kimegy
  [19:47:28] [Nheil - 5.188.145.21]
  onnan dead draw a maxx c
  [19:48:02]
  ez fasz kérdés volt Very Happy
  Vissza az elejére Go down
  http://hungarianudacademy.hungarianforum.com
  Ajánlott tartalom




  TémanyitásTárgy: Re: Okosságok az új formatról   

  Vissza az elejére Go down
   
  Okosságok az új formatról
  Vissza az elejére 
  1 / 1 oldal
   Similar topics
  -
  » Okosságok, érdekességek, idézetek, fura mondások

  Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
  Hungarian United Duelists Academy :: Akadémia kezdő :: Leírások-
  Ugrás: