Statistics | Összesen 236 regisztrált felhasználónk van. Legújabb felhasználó: Mihi
Jelenleg összesen 14453 hozzászólás olvasható. in 609 subjects
|
Legutóbbi témák | » TársalgóSzer. Ápr. 12, 2023 10:15 pm by Breaker» A nap zenéjeKedd Jan. 26, 2016 8:09 pm by Nheil» Windows 7 Ultimate 64 Bit Sp1 Key Finder TorrentsKedd Jan. 26, 2016 8:08 pm by Nheil» Mese mondóka újratöltveVas. Nov. 02, 2014 8:52 pm by Nheil» A zelső HS verseny!Kedd Okt. 07, 2014 7:28 pm by Istipisti» Verseny szervezési szabályok!Hétf. Okt. 06, 2014 11:39 pm by Istipisti» 2014. Okt 1. tiltóSzer. Okt. 01, 2014 11:22 pm by Istipisti» Ki is játszik valójában? azaz: Képek a júzerekrőlPént. Május 09, 2014 11:58 pm by NAKA» Zene játékVas. Május 04, 2014 2:54 pm by Makk» HUDA film klubHétf. Ápr. 28, 2014 1:47 pm by Tarantila» Választás 2014Hétf. Ápr. 28, 2014 1:39 pm by Tarantila» A nap kártyája Szer. Ápr. 16, 2014 9:02 am by Makk» OCG Banlist 2014 áprilisHétf. Márc. 24, 2014 1:14 am by NAKA» Isti normál versenyeHétf. Márc. 17, 2014 3:15 pm by Istipisti» Káosz versenyVas. Feb. 23, 2014 11:25 am by Nheil |
Poll | | Legyen-e normális verseny? | Igen TCG! | | 50% | [ 5 ] | Igen OCG! | | 30% | [ 3 ] | Nem mert homokos vagyok! | | 10% | [ 1 ] | Karalábé! | | 10% | [ 1 ] |
| Összes szavazat : 10 |
|
|
| Szabályok lapokra | |
|
+6Dawe NAKA hajas pendecho Set Tarantila 10 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Tarantila Admin
Posts : 1544 Join date : 2009. Dec. 26. Age : 36 Location : Budapest
Tapasztalati pont Credits: 75 Győzelmi mutató: 11-5
| Tárgy: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 3:00 pm | |
| Sziasztok ugye sokszor van, hogy bizonyos helyzetekben nem tudjuk mit kell tenni, mert vannak retard szabályok. Nos szerintem ide leírhatjátok kérdéseteket, és ebbe a topicba összegyűjtenénk a szabályokat válaszokkal együtt, így ha szükségetek lenne rá, csak katt ide Persze basic szabályokat ne írjunk le. Bárkinek van javítása az írja le, hiszen faszságokat mi se írjunk le, mások megtévesztésére. Machina Fortress vs D.D. Crow/Maxx C és az Inherent summon- Spoiler:
Nos először is mi azaz Inherent summon? Az Inherent summon az amikor idézési feltételből idézünk meg egy lényt a-nélkül, hogy bármi féle chain-t elindítanánk pl: Cyber Dragon, Machina Fortress, Chaos Sorcerer, Master Hyperion, Synchro, XYz-k.
Ezeket az idézéseket nem lehet megszakítani chain-el pl: Maxx C, D.D. Crow. Viszont lehet negálni olyan lapokkal amik Spec idézést vagy idézést negálnak, Black horn of heaven, Rai-oh, Steelswarm Roach.
Machina Fotress is Inherent summon ezért nem lehet chainelni rá a D.D. Crowot amikor kidobja saját magát a gravebe. Spirit Reaper vs Célpontot követelő lapok- Spoiler:
Spirit Reaper ugye ha ezt a lapot, targetoljuk azaz célpontnak jelöljük ki, akkor elpusztul, viszont néhány esetben nem, még pedig amikor a lehozott lap effectje jön létre előbb pl: Book of Moon, Effect veiler. (BoM-nál Facedown lesz, Veiler meg negálja a destroyt)
Ha Spirit Reaper üt, és mondjuk van egy Gorzod akkor előbb a Gorz effectje jön létre, mint Chain link 2 tehát le kell hívnod (később nem tudod) utána jön Reaper effectje. Warning és mit is tud negálni- Spoiler:
Nos a Solemn Warning egy univerzális lap. De nem tud mindent negálni. Viszont effectet/idézést negál amit sok helyen látom, hogy még mindig nem értitek mit is jelent. Gorz, Trago, Reborn, Cydra, DaD, Synchrok, XYz-k. Viszont vannak lapok amiket nem tud negálni. Egyik ilyen a Fusion Gate, a másik azok a lapok amiket Solemn Judgmenthoz hasonlóan akkor kell negálni amikor lejönnek, pl Future Fusion lejön, és mikor jönne az SS akkor akarod negálni az már bukta. Graveben történő effectek+detach-nál van-e effect?- Spoiler:
Nos ez egy örök kérdés általában. (Kezdőknek) Miért nem én kapom a lényt, ha az én térfelemen pusztult el a lény. A válasz egyszerű mert az adott lénynek (sangan, tengu, tg-k) a temetőben aktiválódik az effectje, és ugye nem a te temetődbe ment be a lény így nem te élvezheted az effectjét. Minden az kapja az adott lény effectjét akinek a temetőjébe kikötött/removejába stb a lényeg, hogy hol jön létre az effect. XYZ idézés és a leszerelés, ugye bár ez régen úgy volt, hogy mezőn lévő szörnynek számított ilyenkor az adott lény, de most már nem. A leszerelt lény, nem számít mezőn lévő lénynek, így ha egy kártya szövege arra hivatkozik, hogy a mezőről kell eltávolítani akkor nincs effectje annak a lénynek, de ha csak el kell távolítani akkor van: Sangan, Tengu nincs effect, Dandy, Tour the Bus van effect. http://www.konami.com/yugioh/articles/?p=3195Konami szabály változás, ha keresné valaki Thunder King Rai-oh mit is tud negálni?- Spoiler:
Nos TKR azaz Thunder King Rai-oh, olyan lapokat tud negálni amik nem indítanak chain-t special idézésnél: Cyber Dragon, Chaos Sorcerer, Synchro, XYZ. De nem tudja negálni azokat a lapokat amik chain indítanak azaz effectel jönnek le a mezőre: Fader, Gorz, Tragoedia, Reborn.
A második effectre pedig annyit, hogy azt írja, hogy nem aktiválhatsz kereső lapot, hanem nem kereshetsz, azaz ilyenkor a PoD bukta. Trishula és a célpont választás (targetolás)- Spoiler:
Nos mivel kézben lévő lapot nem lehet targetolni így, ha Trishula lejött és senki nem chainel semmit rá, akkor effect után már nem lehet, így nem lehet az, hogy le jön trishula, trishula effect majd ki aktiválsz egy BTH-t mert előtte kell.
A másik a Trishula effectjét nem lehet folytatni, ha közben valami mást beaktiválasz, pl Trishula effect: remove kéz, remove field majd gondolod, hogy dobsz egy mst-t meg hozod a tengut a deckből, majd próbálod folytatni a Trishula effectjét. Wanghu mandatory effect- Spoiler:
Veiler végleges negálja Wanghu effectjét, Wanghunál nem lehet priorizálni ha az pusztítana, nem lehet chain-t indítani pl: exiled force, lonefore, Rabbit. Flip summonra nem érvényes. Scrap pusztulások- Spoiler:
Ha egy Scrap destryolodik a meződön effect áltlal akkor ugye aktiválodik az effectje a graveben.
Scrap Goblinnál is van effect BP végén. Mi is a Cost pontosan (by Breaker)- Spoiler:
Akkor nem cost, ha egyben van és az AND szó is ott van, tehát egyszerre történik (pl Blackwing- Vayu the Emblem of Honor's second effect, Cross Porter's first effect, Future Fusion (!) ), vagy THEN, tehát azután, az is az effekt része (pl Graceful Charity, Dark World Dealings)
Az olyan kártyák, ahol TO, tehát ahhoz, vagy BY doing smg, tehát valamit "csinálva" illetve az ilyen Lightning Vortex féle különálló mondatos kártyák mind costosnak számítanak.
costok: -Pay ... Life Points (Solemn Judgment, Premature Burial) -Pay Life Points until you have ... left (Backs to the Wall, Winged Dragon of Ra) -Tribute ... monster (Exiled Force, Cannon Soldier) -Discard ... card (Lightning Vortex, Magical Stone Excavation) -Send ... card from your hand/field to the graveyard (Card Rotator, Domino Effect) -Return ... card from your hand to the top of your Deck (Plaguespreader Zombie)
Vannak kártyák, ahol külön mondatban vannak a costok, és vannak ahol nem. És régen engem is megkavart a Dark World<->cost dolog.
Viszont a Dark World-ös szörnyeknél specifikálja azt, hogy EFFEKT ÁLTAL legyenek eldobva, és a cost NEM effekt (tehát azt nem is lehet negálni).
A hozzászólást Tarantila összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 31, 2011 3:20 pm-kor. | |
| | | Set Moderator
Posts : 1145 Join date : 2010. May. 17. Age : 33 Location : Oulu, Finland
Tapasztalati pont Credits: 77 Győzelmi mutató: 11-9
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 3:05 pm | |
| Nem. Gold Sarco-t simán lehet, mert 2 kör múlva nem a deckből adod a kezedbe. A többi okés, meg tudtuk is | |
| | | pendecho
Posts : 467 Join date : 2010. Mar. 29. Age : 32 Location : Slovakia,near Galanta
Tapasztalati pont Credits: 0 Győzelmi mutató: 8-5
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 3:06 pm | |
| Nagyon jo kis topic ez én azt szeretném kérdezni,hogyha ellen támad spirit reaper-el és discardolásra mondjuk gorz-t vagy tragoedia-t targetol,akkor azokat megidézhetem vagy discardolnom kell.én ugy tudom ,hogy megidézhetem,csak annyi a noob mostanában,hogy már nem vagyok biztos magamban. | |
| | | Set Moderator
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 3:09 pm | |
| Jól tudtad, Gorz lesz a chain link 2 | |
| | | Tarantila Admin
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 3:11 pm | |
| Gorzt kell előbb hoznod, utána dobja a Reaper a többit, de bele írom Reaperhez és igen Goldot kezedbe veheted, ha TKR nincs már a pályán. Akkor ez is fail nah mindegy
A hozzászólást Tarantila összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 31, 2011 3:20 pm-kor. | |
| | | Set Moderator
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 3:17 pm | |
| Eddig én is azt hittem hogy el kell addig tűnnie a mezőről de ... "Gold Sarcophagus", "Different Dimension Capsule" etc., can be activated and will resolve normally while "Thunder King Rai-Oh" is face-up on the field. De legalább már kiadtak egy rulingot miszerint Sarconak face-up kell removeolni. Egyszer volt egy retard aki ebbe belekötött. Sőt asszem hajas is mert "nem írja hogy hogy kell removeolni" | |
| | | hajas
Posts : 461 Join date : 2011. Jul. 12. Age : 33 Location : Miskolc
Tapasztalati pont Credits: 28 Győzelmi mutató: 5-11
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 4:24 pm | |
| én abba kötöttem bele hogy az jó úgy face down ba ? | |
| | | Set Moderator
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 4:44 pm | |
| De nem jó. Íratlan szabály hogy ha a kártya külön nem szólít fel téged arra hogy face-down remove-olj, akkor face-up kell | |
| | | pendecho
Posts : 467 Join date : 2010. Mar. 29. Age : 32 Location : Slovakia,near Galanta
Tapasztalati pont Credits: 0 Győzelmi mutató: 8-5
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 5:12 pm | |
| Ha mutatom gallis-t akkor az ellen chain-elhet rá mind crush-t? | |
| | | Tarantila Admin
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 5:29 pm | |
| Igen Set is helyes és igen tud rá chainelni mind crush-t. | |
| | | NAKA
Tapasztalati pont Credits: 12 Győzelmi mutató: 5-9
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 8:12 pm | |
| ha az ellenfél támad pl. Vorse Raiderrel és lehozok egy fadert, de ő negálja pl. egy Solemnnel, akkor utána lehet még lehozni egy másik fadert? Amiért kérdezem: A 2. fadert nyílván nem chainelhetem (többek között spell speed problémák révén), de miután lement az első fader plusz a solemn, Vorse barátunk még mindig támad, és a kérdés: lehet-e ezen úton kétszer chainelni ugyanarra az eseményre? | |
| | | Dawe
Posts : 273 Join date : 2010. Jun. 03. Age : 28 Location : Tornyospálca
Tapasztalati pont Credits: 0 Győzelmi mutató: 0-0
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Szomb. Dec. 31, 2011 10:01 pm | |
| Utána néztem, olyan, mintha Fader-t már kézben negálnád, és mint chain link 2, Warningra nem tudsz chainelni még 1 Fadert, és az atk folytatódik, mert így a bp-nek sincs vége. Szóval sztem nincs replay, csak folytatjátok tovább. | |
| | | NAKA
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Vas. Jan. 01, 2012 8:32 am | |
| pont ez a kérdés: lehet-e a folytatásra? | |
| | | Istipisti
Tapasztalati pont Credits: 55 Győzelmi mutató: 12-11
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Vas. Jan. 01, 2012 4:55 pm | |
| Nem vagyok illetékes a kérdésben, de ha jól tudom arra az attack-ra a response window (asszem így használják angolul) bezárul azzal, hogy negálod fader summonját, és mint mondtad spell speed miatt nem chainelhetsz még egy másikat rá. Következő fadert meg ezután nem hozhatsz le, mert fadert effjét csak az attackra válaszként aktiválhatod, és arra az attackra meg már nem lehet olyan lapokat amiket csak az attackra válaszként lehet aktiválni.
Ez kicsit kusza lett, meg lehet nem is jól mondom, reméljük valaki megerősít, vagy megcáfol.
Most így felmerült bennem, hogyha egymás után két fader effjet chaineled, akkor elméletileg csak az egyiket tudja warning negálni, és így talán meg lehet oldani. De ebben már egyáltalán nem vagyok biztos. | |
| | | NAKA
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Vas. Jan. 01, 2012 5:17 pm | |
| köszi, Isti.
A másik meg az, hogy ha a spellspeedel nincs para, akkor lehet össze nem illő dolgokat chainelni?
| |
| | | Tarantila Admin
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Vas. Jan. 01, 2012 6:28 pm | |
| - Istipisti írta:
- Nem vagyok illetékes a kérdésben, de ha jól tudom arra az attack-ra a response window (asszem így használják angolul) bezárul azzal, hogy negálod fader summonját, és mint mondtad spell speed miatt nem chainelhetsz még egy másikat rá. Következő fadert meg ezután nem hozhatsz le, mert fadert effjét csak az attackra válaszként aktiválhatod, és arra az attackra meg már nem lehet olyan lapokat amiket csak az attackra válaszként lehet aktiválni.
Ez kicsit kusza lett, meg lehet nem is jól mondom, reméljük valaki megerősít, vagy megcáfol.
Most így felmerült bennem, hogyha egymás után két fader effjet chaineled, akkor elméletileg csak az egyiket tudja warning negálni, és így talán meg lehet oldani. De ebben már egyáltalán nem vagyok biztos. Minek chainelnél 2 fader effectet? Az elsőt úgy is negálni fogja onnan meg már buktad azt a támadást. Mert ugye nem tudsz még1 fadert lehozni ugyan abban a chainben | |
| | | Nheil Admin
Posts : 2631 Join date : 2010. Mar. 08. Location : Esztergom
Tapasztalati pont Credits: 170 Győzelmi mutató: 8-14
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Vas. Jan. 01, 2012 8:29 pm | |
| Azért nem lehet mégegy fadert hozni, mert az ugye tiszta sor hogy egy counter trapre nem lehet ráchainelni egy szörny effektet. És mivel a fader idézése nem valósult meg, a szörnyek száma a térfeleden nulla maradt, tehát a támadás megszakítás nélkül folytatódik. DE Gorzot még aktiválhatsz mivel az már a damage stepben aktiválódik. | |
| | | NAKA
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Hétf. Jan. 02, 2012 8:55 pm | |
| | |
| | | hajas
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Kedd Jan. 03, 2012 8:39 pm | |
| ha van az ellenfélnek egy synchro szörnye és én használhatom rá a De-synchro-t ( gondolom igen )és ha igen akkor vissza jönnek a materialok ? | |
| | | Tarantila Admin
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Kedd Jan. 03, 2012 8:48 pm | |
| | |
| | | Set Moderator
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Kedd Jan. 03, 2012 9:22 pm | |
| Nemtom észrevetted-e hogy a lapra az van írva hogy ha a TE temetődbe megvannak a materialok, akkor tudod felbontani. Én ezen a ponton vettem ki a deckemből a lapot Szal használhatod ha az ellenfeled synchro szörnyéhez a materialok a te gravedbe vannak | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Kedd Jan. 03, 2012 9:49 pm | |
| Na ez is ritka de... mindketten rossz választ adtatok haha.
A helyes válasz:
Minden esetben használhatod a desynchrot, teljesen mindegy hogy a synchro kinek a fieldjén van. De csak akkor élesztheted fel a materialokat, ha azok a te temetődben vannak.
Szóval ez a lap leginkább Karakuri deckbe jó, hogy újra idézd a shogunokat hogy másodjára is felhasználd az effectjüket. De arra se rossz hogy megszabadulj egy ellenséges synchrotol - mondjuk egy stardusttól vagy bármi mástól, ilyen esetben ez a lap egy compulsoryként működik. | |
| | | NAKA
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Kedd Jan. 03, 2012 10:16 pm | |
| mellesleg: lent van TG, és még1szer lehívod formulát akkor +2 lap kézbe (pl. quasar deck) ha kétszer hívod le egymás után trishulát (vagy bármi más summonból szopató synchrot)akkor rettenetesen ki tudsz b*szni az ellenféllel hasznos kártya, kár hogy nem quick-spell, mert akkor brutál broken lenne (csak vigyázz, ha toket vagy mind controlt használtál synchrohoz akkor már nem jön vissza a material) | |
| | | hajas
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Kedd Jan. 03, 2012 11:17 pm | |
| akkor is ha ellenfél használja ellenem és akkor az én materiáljaim jönnek vissza ? mert ma volt egy meccsem és nem tudom hogy átbaszott e vele vagy nem ( lehet hogy hülyeséget kérdeztem de kajak nem tudom mert a wikkia se ír semmit ) | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra Kedd Jan. 03, 2012 11:29 pm | |
| Az ellenfeled semmit se tud kezdeni a te gravedbnen lévő materialokkal lol. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Szabályok lapokra | |
| |
| | | | Szabályok lapokra | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |