Statistics | Összesen 236 regisztrált felhasználónk van. Legújabb felhasználó: Mihi
Jelenleg összesen 14453 hozzászólás olvasható. in 609 subjects
|
Legutóbbi témák | » TársalgóSzer. Ápr. 12, 2023 10:15 pm by Breaker» A nap zenéjeKedd Jan. 26, 2016 8:09 pm by Nheil» Windows 7 Ultimate 64 Bit Sp1 Key Finder TorrentsKedd Jan. 26, 2016 8:08 pm by Nheil» Mese mondóka újratöltveVas. Nov. 02, 2014 8:52 pm by Nheil» A zelső HS verseny!Kedd Okt. 07, 2014 7:28 pm by Istipisti» Verseny szervezési szabályok!Hétf. Okt. 06, 2014 11:39 pm by Istipisti» 2014. Okt 1. tiltóSzer. Okt. 01, 2014 11:22 pm by Istipisti» Ki is játszik valójában? azaz: Képek a júzerekrőlPént. Május 09, 2014 11:58 pm by NAKA» Zene játékVas. Május 04, 2014 2:54 pm by Makk» HUDA film klubHétf. Ápr. 28, 2014 1:47 pm by Tarantila» Választás 2014Hétf. Ápr. 28, 2014 1:39 pm by Tarantila» A nap kártyája Szer. Ápr. 16, 2014 9:02 am by Makk» OCG Banlist 2014 áprilisHétf. Márc. 24, 2014 1:14 am by NAKA» Isti normál versenyeHétf. Márc. 17, 2014 3:15 pm by Istipisti» Káosz versenyVas. Feb. 23, 2014 11:25 am by Nheil |
Poll | | Legyen-e normális verseny? | Igen TCG! | | 50% | [ 5 ] | Igen OCG! | | 30% | [ 3 ] | Nem mert homokos vagyok! | | 10% | [ 1 ] | Karalábé! | | 10% | [ 1 ] |
| Összes szavazat : 10 |
|
|
| HUDA film klub | |
|
+7Tarantila R3dNeX Set Istipisti Ragnaros NAKA Nheil 11 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Nheil Admin
Posts : 2631 Join date : 2010. Mar. 08. Location : Esztergom
Tapasztalati pont Credits: 170 Győzelmi mutató: 8-14
| Tárgy: HUDA film klub Kedd Jan. 08, 2013 6:25 pm | |
| Na, már régóta terveztem egy ilyet, csak mindig elfelejtettem. Aztán valószínűleg úgyse lesz belőle semmi, de hátha.
Szabályok: -valaki beír egy filmet és azt egy határidőn belül , aki akarja, megnézi és ír róla egy kis összefoglalót, mennyire tetszett/nem tetszett, pontszámot is adhat rá. Mondjuk ez a határidő lehetne 1 hét, vagy több, majd meglátjuk. - ahhoz, hogy tovább lépjünk, legalább 3 embernek kell összefoglalót írnia (az, aki kirakta, azon kívül 3) - lehetőleg ne valami mindenki által ezerszer látott közismert filmet ajánljunk, annak nem sok értelme van, henm olyat, amit valami miatt érdemesnek találunk megnézetni a többiekkel - persze lehet valaki akkora retardált, hogy meg se nézi a filmet, csak úgy elemzi, hogy olvas róla infot a netről, hát ez ellen nem tudunk mit tenni, az ő dolga, ha ettől boldog - ha valaki már látta az adott filmet, az nem baj, akkor is ugyanúgy írhat véleményt, vagy max újranézi, vagy legalább belenéz - miután megvannak az elemzések, az, aki kitette a filmet, az eldönti, hogy ki tegyen következőt, de törekedni kell rá, hogy mindig más rakjon majd ki filmet, nagyjából mindenki sorra kerüljön a körben, hiszen ez nem verseny -ha úgy alakul, hogy senki nem akarja megnézni a kirakott filmet, akkor azt nem kell erőltetni, hanem várni kell egy kicsit és rakjon ki egy másikat, ha azt se, akkor másik embernek kell raknia, de ilyen egyéni óvodás ellenszenvből, meg noob indokokból nem kéne elutasítani valamit, csak mert X Y ajánlja
Mivel én indítottam a topikot és én vagyok a király, én kezdem. (haha)
Tehát a film: Tizenkét dühös ember (1957) FEKETE-FEHÉR 8,9 pont imdb-n a világ jelenlegi 6. legjobb filmje (aki nem hajlandó a fekete-fehérre, nézze meg az 1997es remake-jét, nagyjából ugyanaz, de az eredeti hangulatosabb sokkal, nem egy rossz remake, de mégse annyira jó azért, viszont telejsen ugyanarról szól, szóval az is éri, ha valaki azt nézi meg)
Na hajrá ! | |
| | | NAKA
Tapasztalati pont Credits: 12 Győzelmi mutató: 5-9
| Tárgy: Re: HUDA film klub Kedd Jan. 08, 2013 7:31 pm | |
| Tetszik az ötlet, meg is fogom nézni. Amúgy elfelejtetted meghatározni, hogy mi alapján választjuk a következő filmválasztót Erre lecsapva pedig stip-stop én rakom a következőt, de ez még odébb van. A Filmet meg fogom nézni (lehet hogy még ma ).És egy kiegészítési szabály: Bármi ami a film menetével kapcsolatos azt "Spoiler dobozba" kell tenni.(aki nem tudná hogy kell: "Others" gomb, és ott katt a "spoiler"-re, VAGY itt a kódja: [spoiler] a "\" jel helyett használj "/"-t [\spoiler]) | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Kedd Jan. 08, 2013 8:45 pm | |
| Igen, Naka spoiler javaslata jó ötlet, hogy lehet van aki később nézi meg, és akkor ne lőjük le neki a poént. De am nem stipistopi alapján lesz a dolog, hanem miután megszülettek a "cikk"ek, majd a film kirakója, jelenesetben én, fogja kiválasztani a következőt. De Naka annyira elemében van, legyen akkor ő a következő | |
| | | Ragnaros Moderator
Tapasztalati pont Credits: 0 Győzelmi mutató: 13-10
| Tárgy: Re: HUDA film klub Szer. Jan. 09, 2013 12:54 am | |
| Én vizsgaidőszakban nem kezdek el letöltögetni filmeket, de a 97es remeke-t már láttam. Az is jó lesz. A véleményem erről a filmről: KURVAAAAAAAAAAAAAAAA JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ Köszönöm.
Najó. Részletesebben. Nheil mondta, hogy a remake rosszabb, mint az eredeti, de én még arra is 10/10-et adnék. A történet gondolkodtató, minden figyelmet igénylő, a színészek játéka tökéletes. Semmibe nem tudok belekötni. Mindenkinek csak ajánlani tudom filmet. Tele van meglepő fordulatokkal. A héten meg is nézem. | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Szer. Jan. 16, 2013 9:47 am | |
| A nagy lelkesedéshez képest, csak 1 review érkezett Ragnaros mestertől. Határidő vasárnap, ha addig nem jön még 2, akkor az igyekezet ellenére nem életképes a topik és bezárom. Nem kell ám húdenagy kisregényt írni, pár sorban elég, mint Ragnarosé az bőven jó. Persze egy op Istipistitől többet várok haha. | |
| | | Istipisti
Tapasztalati pont Credits: 55 Győzelmi mutató: 12-11
| Tárgy: Re: HUDA film klub Szer. Jan. 16, 2013 12:46 pm | |
| 1. op istipistivel egy betűt elcsaltam 2. istipisti sajnos jövő csütörtök estig nem fog még se filmet nézni/se játszani/ se mangát animét nézni olvasni (regényt talán). Reméljük nem bukik meg semmiből, mert akkor még tovább tart neki ez a korszak Ha tehát jövő hétvégéig vársz Ser akkor lesz tőlem review, ha nem akkor sajnálom, most így alakult nekem. | |
| | | Set Moderator
Posts : 1145 Join date : 2010. May. 17. Age : 33 Location : Oulu, Finland
Tapasztalati pont Credits: 77 Győzelmi mutató: 11-9
| Tárgy: Re: HUDA film klub Szer. Jan. 16, 2013 8:28 pm | |
| Megnéztem. --------- Nem bántam meg hogy fekete-fehér, pont illik a film hangulatához. Igazából már az elején lehet tudni hogy mi fog kisülni a végén de mégis végig kell nézni hogy tudjuk miért. Kellemes csalódás volt, egyáltalán nem volt unalmas. 10/10
Rednex én töröltem a hozzászólásod mert megint ok nélkül túlbonyolítod a dolgokat, neked sose jó ami mindenki másnak igen. | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Szomb. Jan. 19, 2013 4:01 pm | |
| Nos, én eredetileg azért néztem meg anno 1-2 éve a filmet, mert az imdb top 250t nézegettem és nagyon az elején volt, meg amúgy is szeretem a tárgyalással kapcsolatos filmeket és nem zavart hogy 57es. Tehát nem volt semmiféle előzetes ismeretem róla. - Spoiler:
Aztán leesett az állam, kb 10 perc után már megfogott az atmoszférája a filmnek. Ez a legjobb példa arra, hogy lehet kurvajó filmeket csinálni effektek nélkül is. Sőt, igazából maga a történet se túlbonyolított, ami igazán számít, az a karakterek és a párbeszédek. Annyira magával ragadnak a dalógusok, hogy sokszor visszatekertem hogy újra meghallgassam a gondolatmenetet. Az elején a fickó, aki elkezdi megkérdőjelezni a vádlott bűnösségét, még nem vagy biztos benne, hogy igaza van, a végén pedig annyira összeállítja a képet, hogy már el se tudod képzelni, hogy tényleg bűnös. De ehhez le kellett küzdeni azokat, akik a tényektől függetlenül büntetni akartak. Ennyit számít az ember véleményének a felvállalása és a reális gondolkodás. Hogy gondoljuk át a tényeket, ne csak érzelmek alapján döntsünk meg ne azért, mert este meccs lesz.
A legnagyobb jelenet, amikor a 8as esküdt előhúzza a kést a zsebéből. Kissé megfagy a levegő. Meg a folyamat, hogy először ez az 1 ember aki egyedül van, a végére sikerül neki átállítani az egész csapatot. 3 kimondottan nehéz ember, akit meg kell győzni és ők mind3an más ok miatt nem hajnlandóak eleinte változtatni a véleményükön.y többször is meg fogom nézni
Összegezve, nálam biztosan egy top 10es film és még tuti hogy többször is meg fogom nézni. Számomra a film által keltett hangulat mindig fontosabb, mint a látványelemek. És annak ellenére, hogy ez valóban régi film, mégse áraszt magából régiességet, teljesen illeszkedik a mai világunkba is. Még a 97es remake is egészen jó, pedig azokat mindig el szokták kúrni.
| |
| | | Ragnaros Moderator
Tapasztalati pont Credits: 0 Győzelmi mutató: 13-10
| Tárgy: Re: HUDA film klub Szomb. Jan. 19, 2013 8:56 pm | |
| | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Szomb. Jan. 19, 2013 9:00 pm | |
| Ez teljesen jó minőség, eleve 1957es sosem lesz éppen DVD vagy HD minőség, nem is számít, szóval Pók és a többiek ezt a Ragnaros linket nézzétek meg de ízibe! | |
| | | R3dNeX
Posts : 1020 Join date : 2009. Dec. 27. Age : 34 Location : Place of God :D
Tapasztalati pont Credits: 50 Győzelmi mutató: 3-5
| Tárgy: Re: HUDA film klub Vas. Jan. 20, 2013 12:10 am | |
| elkezdtem nézni az első 30 percet aztán majd folytatom csak még lesz vizsga :S eddig tetszik, viszont egy érdekességet vettem észre - Spoiler:
ez kb ugyanolyan hasonló helyzet mint itt a fórumon "ahol én vagyok az egyetlen aki nem tudja, hogy bűnös e vagy sem"
| |
| | | Tarantila Admin
Posts : 1544 Join date : 2009. Dec. 26. Age : 36 Location : Budapest
Tapasztalati pont Credits: 75 Győzelmi mutató: 11-5
| Tárgy: Re: HUDA film klub Vas. Jan. 20, 2013 1:45 pm | |
| Thx srácok majd írok milyen volt Hát ez a film egy kicsikét nagyobb hangvételű leírást követel, mert nem egyszerű megemészteni, de nem tudok ilyet kipréselni magamból :S . Cselekményeket nem írnék le mert szerintem ezt a filmet nem lehet spoilerezni, mert nem magában a cselekményben van a lényege, hanem abban, hogy hogyan változnak alakulnak, reagálnak az emberek, egy előítéletes döntésben. Van aki leszarja az egészet, van aki félénken visszahúzódóan csak sodródik, van aki racionális próbál maradni, aki a bigott elveit követi, aki személyes bosszút akar, akinek szinte fogalma sincs mi történik. Mindegyik ember más társadalmi rétegből jött, más a szakmája van aki melós, van aki maga is nyomorban élt. És ezek az emberek döntenek egy olyan emberről aki ellen minden vád szinte megcáfolhatatlanúl ott áll. - Spoiler:
Ugye az elején 12/1-hez ment a menet, és mindenki sietett, hogy 5 perc alatt letudják, volt akinek baseball meccs jegye is volt. És egy ember ellenekezett ez vitát szűlt már az elején. Volt aki tartózkodott később ki is derült, hogy miért nem akart állást foglalni
Nagyon érdekes hogyan fordul meg mindenkinek a véleménye. Az öreg az elején szerintem dacból változtatta meg a véleményét, másrészt mert nem volt biztos az ügyben, de szerintem a dac lehetett benne a mogorva ember miatt, hogy csak azért is ellent mondjon, ez a két tényező vitte őt rá arra, hogy a fiú ártatlan mielőtt szinte bármilyen tény elhangzott volna.
Sok ember át állása érthető volt, kivéve nekem 3 ember szerepe nem. Az egyik a "bíró" aki vezette az ülést, ő nem mondott semmit csak átállt, pedig elviegben ő volt a góré, de mégse fűzött semit az ügyhöz kivéve a szemüvegnél.
A másik a bizonytalan akit igazából nem is érdekelt az egész, és nem is tudta miről van szó, ő pl hogy mondhatott véleményt a nélkül, hogy megkérdezték volna ezt most mire alapozza.
A harmadik az előítéletes aki, csak azért mert ő azt hiszi, és ő így gondolja mindenki más hülye és ha túl kiabálok másokat akkor igazam van. Ő hogy változtatott véleményt tapasztalatom szerint az ilyen emberek még egy ilyen tömegnyomás alatt, sem képesek átgondolni semmit, csak hajtogatni a hülyeségüket. Maga a film jó volt, tetszett a színészi alakítások zseniálisok voltak. Lee J. Cob azzal a tényleges dühös ember alakítással páratlan volt, mikor már szinte fröcsögött a szája. Igazság szerint sok mindenkire ki lehetne térni a műben mindenkinek a személyiségére, a miértjére, de nincs hozzá türelmem, pl a melós, aki mondta, ő neki megmondják mit csináljon ott ahol dolgozik, és ezaz ember döntött más ember életéről akinek világéletében megmondták mit kell gondolnia, és ő ezt el is fogadta. | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Vas. Jan. 20, 2013 9:04 pm | |
| - Spoiler:
Az elnök és a véleménytelen ember azért változtatta meg a véleményét, mert simán gyenge jellemű emberek (főleg az utóbbi) és nem is tudnák rendesen megmagyarázni, és mivel ezt szégyellik, inkább meg se próbálják. Tisztában is vannak vele, hogy kisszerűek.
A kiabálós ember pedig megtört, miután a sokadig bunkó felszólalása után mindenki hátat fordított neki, és miután az utolsó dolgot, a szemüvges cuccost, is sikerült bebiznyítaniuk, hogy nem nem úgy volt. Ezek után reális volt, hogy ő is átállt, pontosabban csak megtörten, szó nélkül nemlegesen rázta a fejét, miután megkérdezték tőle, hogy még mindig bűnösnek tartja-e a fiút. Még az ilyen nagyhangú ember is elérkezik egy pontra, ahol be kell látnia azt, hogy vége a dalnak (hacsak nem valami totálisan unintelligens, de azokat alapból nem választják be esküdtnek) .
Amúgy nagy respect Póknak, hiszen ő nem annyira a szavak embere és mégis milyen fasza hosszú leírást hozott össze, követni kellene nektek is a példáját! | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Vas. Jan. 20, 2013 9:55 pm | |
| Úgy döntöttem, hogy haladjunk, ezért a következő filmet Set fogja kitenni, még pedig azért, mert kijelentette hogy nem néz fekete-fehér filmet, viszont mégis erőt vett magán és megnézte, szóval amiatt őt választom.
(Istitől majd behajtom a reviewját, nem ússza meg)
(Rednex megnézett 30 percet, hát rohadtul nem értem, hogy akkor azt a + 1 órát mért nem volt képes rászánni, főleg az ilyen filmnél, hogy abba se lehet hagyni de mind1 ő tudja)
Természetesen nincs jogom előírni, milyen jellegű film legyen a következő, csak zárójelben annyit jegyeznék meg, hogy a közismert és tanulság nélküli filmeket úgyis megnézegetjük amúgy is, tehát olyat javallott, ami valamilyen értelemben különleges, vagy egyszerűen annyira istenkirályul beadta, hogy emiatt érdemesnek tartja megnézetni a többiekel. Most egy Batman Sötét lovag számomra is 10/10 film, de semmi értelme nem lenne ide betenni, mert úgyis mindenki látta. | |
| | | Set Moderator
| Tárgy: Re: HUDA film klub Vas. Jan. 20, 2013 10:07 pm | |
| Na hát akkor remélem ezt nem látták olyan sokan ha mégis kitalálok mást. Tehát akkor az eheti film az Unforgiven (Nincs bocsánat) Western, Clint Eastwood, Morgan Freeman, 1992
A hozzászólást Set összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jan. 21, 2013 12:07 am-kor. | |
| | | R3dNeX
Posts : 1020 Join date : 2009. Dec. 27. Age : 34 Location : Place of God :D
Tapasztalati pont Credits: 50 Győzelmi mutató: 3-5
| Tárgy: Re: HUDA film klub Vas. Jan. 20, 2013 11:21 pm | |
| én nem láttam pl a Sötét lovagot
meg még sok filmet igazából meg én jobban szeretek társasággal filmezni mint egyedül
amúgy meg azért néztem meg az első 30 percet mert belenéztem h egyáltalán milyen, és az idő csak úgy eltelt, és tanulnom kell, holnap lesz jó esetben az utolsó vizsgám, és ahogy ismerve magam ha megnézem előfordulhat az h azon gondolkodom el és cseszhetem a tanulás nagy idejét, azért döntöttem úgy h inkább majd később,
| |
| | | Set Moderator
| Tárgy: Re: HUDA film klub Hétf. Jan. 21, 2013 12:02 am | |
| Rendet raktam a témában. Az tény hogy sokszor én is spamelek de neked minden második hozzászólásod az. Mostantól csak az adott filmmel kapcsolatban írjatok.
(Egyébként a hsz-ed első fele a spam, nem a második. Szövegértés rulez.) | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Hétf. Jan. 21, 2013 11:48 am | |
| Jaj Rednex, Rednex, megmosolyogtató ez a folyamatos izé nem is tudom már minek nevezzem, olyan izéééé senkinek semmi baja nem lenne, ha nem írnál reviewt, mert te a haverjaiddal szeretsz filmet nézni, ezt megértjük, de cserébe miért érzed szükségét 12 spam postot kitenni ami alatt végig is nézhetnél egy 90 perces filmet, mire ezeket megírod? Nem az a célom, hogy megslrtődj, de tudom úgy is megfogsz mert mindent személyes támadásnak veszel, pedig nem az, csak nem értem ezeket a kifakadó postokat, amikenk semmi más célja nincs mint hogy generáld a flémet mégha nem is tudatosan teszed, akkor is kialakul, mert a büszkeséged, vagy nem tudom mi nem bírja ki hogy ne reagálj minden egyes körömpiszoknyi apró szarra amit úgy érzel hogy ellened van. Nem azért, de ismersz engem, tudod hogy szoktam kiállni magam mellett meg vitázni de még én se szoktam minden szar miatt elkezdeni fightolni. Nincs értelme. Itt ez a topik és tök jó lehet belőle ha konstansan lesznek filmnézők de te most is panaszkodsz végig, meg hogy senki se veszi az ötleteidet és telespameled a topikot hogy az ember kb csak a te írásaidat látja, a többi értelmes post meg eltűnik. Most ennek mi értelme? Nem lehetne azt hogy simán nem nézel meg egy filmet se de nem is rondítod össze a topikot? Mert ez elég félmegoldás hogy nézel 30 percet és írsz 18 spamet közben. Még képes voltál a Sötét lovagot is magadra venni, holott azt egy példaként hoztam fel, írhattam volna a Keresztapát is, úgy értettem , olyan film AMIT KURVA NAGY ESÉLLYEL úgyis mindenki látott. (viccen kívül : ha nem láttad a Sötét lovagot, nagyon gyorsan pótold be, mert az egy gigakibaszottistenkirálykiller film!!!!!!!! :-)
Set : Én örülök hogy westernt adtál, mert én nem szeretem a westernt egyáltalán, szóval hátha belefutok valami kellemes meglepetésbe. | |
| | | Tarantila Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Hétf. Jan. 21, 2013 11:58 am | |
| Én láttam a sötét lovagot, de a keresztapát nem =) | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Hétf. Jan. 21, 2013 12:03 pm | |
| - Tarantila írta:
- Én láttam a sötét lovagot, de a keresztapát nem =)
ember, nem ismerlek... xdddd csak annyit mondok, az még a Puzsérnak is bejövős film, sőt felsorolt 3 filmet a történelemből, aminek a 2. része nem lett szarabb, mint az első, és a Keresztapa is benne van (meg a Star Wars és a Terminator 2. része, ez a 3 összesen) Majd az ilyen spamaket este törlöm hogy koncentráljunk a western filmre. | |
| | | Tarantila Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Hétf. Jan. 21, 2013 4:08 pm | |
| | |
| | | Toki
Posts : 598 Join date : 2010. Mar. 28. Age : 32 Location : Central Europe
| Tárgy: Re: HUDA film klub Hétf. Jan. 21, 2013 7:34 pm | |
| Én még írnék pár sort a 12 dühös emberhez csak így utólag, "játékon kívül". Az eredetit már évekkel ezelőtt láttam, de minden egyes kis részletre nem emlékeztem. Most a remake-et néztem meg, és a remake-ről el lehet mondani, hogy pofásan megcsinálták, a legtöbb helyen egy az egybe ugyanazok maradtak a dialógusok. Mivel vagy 20 perccel hosszabb, nagyobb szerepet kapnak a megszólalások közti szünetek, vagy azok a szöveg nélküli részek, ahol csak az arcokat látjuk. A megdöbbenést, elgondolkodást, a pillanatokat amint épp átáll a gondolatmenetük (vagy ha az nem, a szívük) a "nem bűnös" oldalra. - Spoiler:
Azzal Pókkal kell egyetértenem, hogy a 10-es esküdt átállása nem teljesen tiszta. Rajta látszott, hogy egyáltalán leszarja a bizonyítékokat is, nem személyes indíttatásból, mint az utolsóként megtörő 3-as, hanem az életfelfogása, a szemlélete, az elvei alapján. Általában az ilyen embert csak még tovább hergeli az, ha keresztülnéznek a véleményén, a remake-ben tökéletesen demonstrálták pl. hogy még az akkor vele egy oldalon álló 3-as és 4-es is undorodva néz rá, és többen is felszólítják hogy kussoljon és üljön le. Ezután jön a nő vallomása körüli bizonyíték és annak megcáfolása, viszont látszott, hogy arra ő már nem is figyel.
A 10-es elvből gyűlölte a vádlottat (és "fajtáját"), még ha nem is ismerte. Amikor bekussoltatták és leültették meg elfordultak tőle, nem látszott egyáltalán, hogy elgondolkozik rajta, hogy az elvei helytelenek, nem. Ő továbbra is meg volt győződve szemlélete helyességéről. Ez alapján neki tovább kellett volna kitartani a vádlott bűnössége mellett. Reálisabb az lett volna, ha a 10-es rájön az elvei hibáira és ezért törik meg és áll át. Szerintem ez viszont nem következett be, legalábbis láthatóan a filmvásznon nem (sem az eredetiben, sem a remake-ben).
Emellett szerintem az esküdtek elnöke nem jellemtelen vagy egyszerű ember. Meglehet, nem olyan tárgyilagos és objektív mint pl. a 4-es, viszont szerintem az ő átállását az ő általános racionalitása eredményezte, az, hogy az idő elteltével egyre több bizonyíték cáfolatra került, az, hogy benne fokozatosan kialakult a kétely ezek alapján. Nem lehet hasonlítani a tök határozatlan 2-es és a bizonytalan 12-eshez, mert ő végig figyelte és mérlegelte az érveket.
A jellemtelen átállók nekem a 5-ös és 6-os esküdtek voltak, mert ők túl korán, kellő ellenbizonyíték hiányában tértek át, meg amikor az elején körbementek, hogy ki szerint miért bűnös, az 5-ös passzolt is.
Utólagos véleményem szerint egyébként a gyerek volt a tettes, de mivel én sem vagyok benne 100%-ig biztos, mivel nincs perdöntő bizonyíték, ezért egyetértek azzal, hogy ha nincs minden kétséget kizáró bizonyíték, akkor nem lehet halálra ítélni. Épp ez szól úgy általánosságban a halálbüntetés ellen: ha azt kell eldönteni, hogy valakinek az életét veszed-e, elég a legkisebb kézzel fogható kétely. Ebbe kapaszkodik a film elején a 8-as esküdt is..
Összességében 9.1/10-et adok a filmnek, a spoilerben leírt, szerintem félrecsúszott karaktermegoldás miatt (10-es esküdt) Mindennek ellenére maga az atmoszféra tényleg magával ragadó és tényleg az van, amit Set írt: előre tudni, hogy mi lesz a végkifejlet, de látni akarod, hogy hogyan jutunk el oda. Ja, és az aktuális hétből kimaradok, mert brutál vizsgák előtt állok és most nem kúrhatok el 3 órát összesen filmnézéssel + igényes review írással. Majd re gg. | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Kedd Jan. 22, 2013 12:23 am | |
| Most már nem spoilerben írom, mert aki akarta, úgyis megnézte már. Az egyik legjobb jellemű a 4-es esküdt szerintem. Szinte a legévégig kitart a véleménye mellett, miszerint bűnös a vádlott, hiszen minden bizonyíték ellene szól. Ő mindent reálisan néz. Érzelmeknek nála egyáltalán nincs helye. (még csak nem is izzad - ezt is pont emiatt tették bele lol) A viselkedése hűvös, távolságtartó, de mindenkinek megadja a tiszteletet, sosem emeli fel a hangját, ha megszólal, arra mindenki odafigyel. Ő egy igazi markáns egyéniség. Amikor a bunkó 10-es előadta az utolsó nagy performanszát, nagyon alázás volt, amikor a szokásos hűvös stílusában odaszólt neki, hogy "én figyeltem, de most maga üljön le és meg ne szólaljon többet" Amikor eljut arra a szintre, hogy megcáfolnak sorról sorra minden egyes érvet, akkor ő is "megtér" de mindezt nem teátrálisan teszi, mivel felfogja, hogy ettől nem lesz kevesebb. Nála az számít érezelemkitörésnek, hogy elmélkedve, hosszú másodpercekig felnéz, és kimondja : "kétségeim merültek fel". Számomra ez egy dícséretes magatartás, miszerint markánsan kiállunk valami mellett, ugyanakkor nem restelljük belátni az ellenkezőjét, ha nyomós okunk van rá.
A 10-essel kapcsolatban, szerintem a jelleme éppen erre predesztinálta, hogy ilyen módon térjen meg. Nem lehet tőle elvárni, hogy a 4-eshez hasonlóan, intelligens módon elmondja, hogy igen kétségei vannak. Ugyanakkor hiányzik nála az a fajta érzelmi elkötelezettség is, ami a 3-asnál megjelent, aki passióból kitart a bűnösség mellett. Szóval a 10-es, miután mindenki elfordult tőle (akárhogy is, de bántotta, ilyen mindenkit bánt, aki nem mutatja ki, azt is) egyszerűen felfogta, hogy vége a dalnak, illetve, a nő vallomásának a megcáfolása közben le is ült a sarokba, vagyis azt csak hallgatta onnan, szóval el tudom képzelni, hogy ez alatt az idő alatt magában lecsillapodott. Mármint a rendes verzióról beszélek. A 97es remakeben ez a szereplő egészen más, mert ott egy sznob, művelt néger a 10-es és ott a fennhéjázása megmarad a végén is, annyit mond, hogy "nem érdekel, azt csinálnak amit akarnak".
Én magam nagyon sokat gondolkodtam, hogy végül is bűnös-e a gyerek vagy nem. Igazából végig reális, amit levezettek, kivéve egy dolgot. Ha a gyerek valóban moziban volt, nem hiszem el, hogy nem emlékezett semmire. Érthető, hogy zaklatott volt, de hogy se a címre, se a szereplőkre ne emlékezzen ráadásul SENKI nem látta őt se ott bent a moziban, se odafelé, se visszafelé az nagyon gyanús. Ezen kívül, könnyebb szívvel mondanám, hogy ártatlan, de nekem ez a mozis epizód annyira gyanús, hogy akár bűnös is lehet. Ezt kurva nehéz eldönteni! | |
| | | Tarantila Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Kedd Jan. 22, 2013 12:37 am | |
| Az, hogy bűnös-e vagy sem, az nem egyszerű senki nem mondta ki, hogy tudja, hogy nem bűnös pont azért mert az ártatlanságot kell védeni, és azt kell bebizonyítani, hogy bűnös nem azt hogy ártatlan, a vádnak sok pontja nem állta meg a helyét hamis tanúzások is voltak. Így gyakorlatilag egy új tárgyalás kellett volna, lehet a gyerek tényleg nem moziba volt hanem narkózott a haverokkal, vagy kúrvázott, nem kellett neki gyilkolnia feltétlen. Itt a kést ragadnám meg ami, ugye állítólag kiesett a gyerek zsebéből, de ott lett hagyva a helyszínen, viszont új lenyomat nem volt rajta. Én valószínűnek tartom, hogy a gyerek használta valamire a kést, lehet mást ölt meg vele XD ki tudja. Vannak sötét és hihetetlen pontok, de pont az a döntő, hogy maga a vád hibás volt. És azt kell bizonyítani, hogy bűnös-e nem azt hogy ártatlan-e.
Nos ezt a helyzetet gondoljuk el más szituációban nálunk levetítve, mondjuk egy roma származású fiú, aki javítóban volt, mondjuk 8 évig nem találkozott a szülivel majd az alkoholista apja magához veszi. És akkor jön egy ilyen ügy, hááát emberl egyen a talpán aki előítélet nélkül tud véleményt nyilvánítani ebben a kérdésben. | |
| | | Nheil Admin
| Tárgy: Re: HUDA film klub Kedd Jan. 22, 2013 9:29 am | |
| lol az mekkora lenne már, hogy a gyerek a mozi helyett kinyírt valaki mást xd, és így az eredeti bűnben valóban ártatlan lenne hehh
7végéig megnézem a westernt valamelyik este, de biztos nem szombaton, mert randizni fogok de ezúttal komolyan muhahha | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: HUDA film klub | |
| |
| | | | HUDA film klub | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |